Blender'dan geçirilen yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kremamsı dokusu ve besleyici içeriğiyle hem doyurucu hem de pratik bir lezzet arayanlar için ideal bir tarif. Blender ile pürüzsüz hale getirilmiş bu yeşil mercimek çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aynı zamanda günlük besin ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacak.
Blender'dan Geçirilmiş Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyin
- Mercimeği ilave edip 2-3 dakika karıştırın
- Baharatları ekleyip karıştırın
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
- Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin
- Ocaktan alıp blender'dan geçirerek pürüzsüz kıvam almasını sağlayın
- Gerekirse kıvamını ayarlamak için biraz daha su ekleyin
- Son bir kez kaynatıp servis edin
Püf Noktaları:
- Çorbanın kıvamını blender'dan geçirdikten sonra ayarlayabilirsiniz
- Servis ederken üzerine limon sıkabilirsiniz
- İsterseniz üzerine nane veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz
- Blender işlemini çorba biraz soğuduktan sonra yapmak daha güvenlidir
|