Etli Terbiyeli Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Terbiye İçin:
Yapılışı:1. Etin Pişirilmesi:Derin bir tencereye sıvı yağı alın. Kuşbaşı etleri ekleyip renk alana kadar kavurun. Küçük doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. 2. Sebzelerin Eklenmesi:Küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su veya et suyunu ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. 3. Şehriyenin Eklenmesi:Et ve sebzeler yumuşayınca şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. 4. Terbiye Hazırlığı:Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın. Üzerine çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırarak terbiyeyi ılıştırın. 5. Terbiyenin Eklenmesi:Ocağın altını kısın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 6. Servis:Çorbayı sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya kırmızı biber serpebilirsiniz. Püf Noktaları:
|