Kremalı havuç çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Soğuk kış günlerini ısıtacak, rengiyle sofralara bahar getirecek nefis bir kremalı havuç çorbası tarifi. Hem besleyici hem de pratik bu tarif, sadece birkaç malzemeyle evlerinizi mis gibi kokularla dolduracak.

29 Ekim 2025

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi


Kremalı havuç çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir başlangıç yemeğidir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı et veya tavuk suyu (veya su)
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil veya bir tutam kimyon

Yapılışı:


  • Havuçları soyup küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Et suyunu veya suyu ekleyin, havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Pişen karışımı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • İsteğe bağlı olarak zencefil veya kimyon ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık krema veya ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Daha kıvamlı bir çorba için patates ekleyebilirsiniz.
  • Krema yerine süt de kullanabilirsiniz, ancak kıvamı daha hafif olur.
  • Çorbanızı blenderdan geçirirken sıcakken dikkatli olun.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri