Oktay usta'nın kemik suyuyla çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir kemik suyu çorbası hazırlamak için Oktay Usta'nın denenmiş tarifi, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Kemiklerin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen mineral zengini et suyu, sebzeler ve tel şehriye ile birleşerek soğuk kış günlerini ısıtacak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.
Oktay Usta'nın Kemik Suyuyla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg ilikli dana kemiği (kemikler kırılarak alınmalı)
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç maydanoz sapı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz, karabiber
- 2 litre su
Kemik Suyu Hazırlığı:
- Kemikleri 10 dakika kaynatarak ilk suyunu dökün
- Temizlenmiş kemikleri tencereye alıp 2 litre su ekleyin
- Kısık ateşte 6-8 saat kaynatın (kemiklerin üzerine çıkacak kadar su)
- Ara ara üzerinde biriken köpüğü alın
Çorba Yapılışı:
- Hazır olan kemik suyunu süzün
- Küp küp doğranmış sebzeleri ekleyip 20 dakika pişirin
- Salçayı ekleyip 5 dakika kavurun
- Tel şehriyeleri ilave edin
- Tuz ve karabiberle tatlandırın
- Şehriyeler pişene kadar 10 dakika daha kaynatın
Oktay Usta'nın Püf Noktaları:
- Kemikleri fırında 20 dakika 200 derecede önceden kızartın
- Soğanları kabuklarıyla kullanın (renk verir)
- Kemik suyunu düdüklü tencerede 2 saatte de hazırlayabilirsiniz
- Çorbayı servis ederken taze maydanoz ile süsleyin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile sunun
- Taze ekmek veya lavaş ile servis edin
|