Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuk Çorbası

Soğuk havaların vazgeçilmezi olan ve hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunan nohutlu tavuk çorbası, aile sofralarınızı ve misafirlerinizi şenlendirecek harika bir tarif. Bu çorba, klasik çorbalardan farklı olarak hem doyurucu hem de vitamin açısından zengin bir seçenektir. Akşam yemeklerinde farklı bir şeyler denemek isteyenler için ideal bir tarif. Şimdi, bu lezzetli çorbayı hazırlamaya başlayalım.

Nohutlu Tavuk Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi İçin

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nohutlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü yıkayıp düdüklü tencerenin içerisine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Tavuk eti haşlandıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve soğuması için biraz bekleyin. Tavuk eti soğuduktan sonra sudan çıkarıp didikleyin.

Daha sonra ayrı bir tencerenin içerisine 6 su bardağı kaynar su ve 1 su bardağı tavuk etini haşladığınız sudan ekleyip kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yıkayıp süzdüğünüz pirinci, daha önceden haşladığınız nohutları ve didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.

Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlamak için bir çırpma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra içine bir su bardağı soğuk su ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımın içerisine ılıması için kaynamakta olan çorbanızın suyundan bir kepçe kadar ilave edin ve yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak tencerenin içerisine bu karışımı ekleyin ve çorbanızı sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Nohutlu tavuk çorbasını bir taşım daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın ve çorbanızın üzerine bir tavada erittiğiniz tereyağının içerisinde nane ve pul biberi kızdırdıktan sonra dökün. Hazırladığımız bu muhteşem lezzetli çorbayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Tavsiyeler

Çorbanızın daha da lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuk suyu yerine kemik suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, çorbanın kıvamını arttırmak için terbiyesine bir miktar limon suyu ekleyebilirsiniz. Çorbanızı servis ederken üzerine taze doğranmış maydanoz ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri