Süzme yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir süzme yeşil mercimek çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, servis önerilerinden püf noktalara kadar her aşama açıklayıcı bir şekilde sunuluyor.

29 Ekim 2025

Süzme Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limonun suyu

Yapılışı:


  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Havucu ve patatesi küp küp doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanı kavurun
  • Mercimek, havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika karıştırın
  • Su, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kaynatın
  • Mercimek ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alın
  • Blender ile pürüzsüz hale getirin
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu kavurun
  • Kavrulan una çorbanın suyundan ekleyip topaklanmamasını sağlayın
  • Bu karışımı çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine nane ve pul biber serpebilirsiniz
  • Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Mercimeklerin iyice yumuşadığından emin olun
  • Unu iyice kavurmazsanız çorbada topaklanma olabilir
  • Limon suyunu en son ekleyin, erken eklerseniz mercimekler sert kalabilir
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri