Yeşil mercimek yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Besleyici ve pratik bir lezzet arayanlar için hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunan yeşil mercimek yoğurt çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Malzemelerin uyumlu dansıyla ortaya çıkan bu nefis çorba, ana yemek öncesi hafif bir başlangıç veya tek başına doyurucu bir öğün olarak tercih edilebilir.
Yeşil Mercimek Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 litre su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Nane ve kırmızı biber (üzeri için)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
- Havucu küp küp doğrayın
- Tencereye sıvı yağı alıp soğanları kavurun
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Yeşil mercimek ve havucu ekleyip 2-3 dakika karıştırın
- Su, tuz ve baharatları ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma yavaş yavaş çorbanın suyundan ekleyip ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
- Üzerine nane ve kırmızı biber gezdirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken kesilmemesi için çok iyi ılıştırın
- Mercimekler tam yumuşamadan yoğurt eklemeyin
- Çorba çok koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak tereyağında kızdırılmış nane ve biberle süsleyebilirsiniz
|