Arpa Çorbası Sağlığına değer veren kişiler için ideal bir tarif olan arpa çorbasının insan sağlığı üzerinde oldukça fazla faydası vardır. Arpa çorbası tarifine geçmeden önce çorbanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Arpa Çorbası Malzemeleri
Arpa Çorbası Nasıl Yapılır? Arpa çorbasında ön hazırlık için, arpa ve barbunya fasulye bir gece önceden suda bekletilir. Suda bekleyen barbunya ve arpa süzülerek uygun bir tencereye alınır. Üzerine geçecek şekilde su ilave edilerek orta hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ufak bir tavanın içine soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır ve üzerine yağ ilave edilerek kavrulur. Kavrulan soğana salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tavada kavrulan soğan ve salça pişen arpa ve barbunyanın üzerine ilave edilir. Çorbanın kıvamı koyu ise su ilave edilerek açılır. Tuzu da eklenerek ocağın altı kapatılır. Hazır olan çorba servis tabaklarına alınarak üzerine nane, pul biber ve karabiber serpiştirilerek servise sunulur. Arpa çorbası, özellikle kış aylarında hem besleyici hem de sağlıklı bir seçenek olarak sofralarımızda yerini alır. Çorbanın içerdiği yüksek lif oranı, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olurken, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirir. Afiyet olsun. |