Pratik çorba tarifleri, çorba, sebze, yarma, nohut, un, bulgur, pirinç, et gibi ürünlerle hazırlanan genelde sıcak olarak servis yapılan, sıvı içecek olarak tanımlanabilir. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan çorbalar sofralarda başlangıç yemeği olarak ilk önce tüketilir. Genelde sıcak olarak sunum yapılsa da soğuk içilen çorba türleri de vardır. Çorba oldukça fazla seçeneğe sahip olan Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Yazımızın devamında zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edebileceğiniz pratik çorba tariflerine ulaşabilir ve herhangi birini seçerek mükemmel bir lezzetle buluşabilirsiniz.
Pratik tel şehriye çorbası için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane orta boy domates
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Nane, kırmızı pul biber, tuz
- 1 tane tavuk bulyon
Pratik tel şehriye çorbası hazırlanışı
Sıvıyağ orta boy tencereye alınarak ısıtılır. ısınan yağa ince doğranmış yeşil biber eklenir. Domatesin kabukları soyularak tencereye ufak olacak şekilde doğranır. Domates tamamen eridikten sonra salça eklenir. Kavrulan salçanın üzerine kırmızı pul biber, tuz ve nane ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra sıcak su ve tavuk bulyon eklenir. Tavuk bulyon eriyip, su kaynadıktan sonra tel şehriye ilave edilir. Karıştırılarak ocağın altı kapatılır. Pratik tel şehriye çorbası sıcak servis yapılır.
Makarnalı mercimek çorbası için gerekli malzemeler
- 1 kase yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte makarna
- 1 tane kuru soğan
- 50 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kırmızı pul biber ve nane
- Yeteri kadar sıvıyağ
Makarnalı mercimek çorbası hazırlanışı
Pratik çorba arayanlar için alternatif bir çorba tarifi olan makarnalı yeşil mercimek çorbası için uygun bir tencerenin içine kıymayı ekleyip bıraktığı su çekene kadar kavrulur. Üzerine sıvıyağ eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulup ince yemeklik tencereye doğranır. Üzerine haşlanmış yeşil mercimek ve makarna çiğ olarak eklenir. Son olarak salçası, baharatları ve tuzu ilave edilerek karıştırılır. Çorbaya yeteri kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır. Çorba sıcak olacak şekilde servis edilir. Afiyet olsun.
Mısırlı yaz çorbası için gerekli malzemeler
- Yarım su bardağı sarı yarma mısır
- 1 su bardağı buğday
- Yarım kilo süzme yoğurt
- Birkaç dal taze nane ve dereotu
- Tuz, kırmızı pul biber
- Yeteri kadar sıcak su
Mısırlı yaz çorbası hazırlanışı
Mısırlar yıkandıktan sonra uygun bir tencereye alınır ve üzerini geçecek şekilde su eklenerek pişmeye bırakılır. Aynı şekilde buğday yıkandıktan sonra bir tencereye alınıp yine üzerine su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Süzme yoğurt çukur bir kabın içinde tel çırpıcıyla çırpılır. Haşlanan buğday ve mısır soğuk sudan geçirilerek yoğurda eklenir. Karıştırıldıktan sonra içine ince kıyılmış nane, dereotu, tuz ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Mısırlı yaz çorbası servis için hazır. Afiyet olsun.
Tarhana çorbası için gerekli malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kahve kaşığı nane
- 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz
Tarhana çorbası hazırlanışı
Uygun bir tencerenin içine tarhana eklenerek üzerine 1 litre soğuk su ilave edilir. Salça, sıvıyağ, tuz, kırmızı pul biber nane ilavesi yapılarak karıştırılır. Çorba kısık ateşe alınarak tahta kaşık yardımıyla devamlı, kaynayana kadar karıştırılır. Çorba kaynadıktan sonra eğer koyu olmuşsa bir miktar su ilavesi yapılabilir. Kaynadıktan sonra altı tamamen kısılıp 5 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Tarhana çorbası sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.