Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu pirinç çorbası, besleyici özelliği ve muhteşem tadı ile sofralarınızda başköşede yer almaya aday bir çorba tarifidir. Ülkemizin dört bir yanında bilinen ve özel günlerde sıkça tercih edilen bu çorba, hem pratik hem de lezzetlidir.

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeleri

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinci bol su ile iyice yıkayın ve tencereye 6 su bardağı su koyun. Yıkanmış pirinçleri suya ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.

Pirinçler piştikten sonra, tuz ekleyerek karıştırın. Tuz, pirinçlerin dibe yapışmasını önleyecektir.

2 su bardağı yoğurdu bir kaseye alarak, üzerine bir miktar su ekleyin ve ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Ayran kıvamına gelen yoğurdu, haşlanan pirinçlere yavaşça ilave edin. Ancak yoğurdu doğrudan sıcak tencereye eklememek için önce biraz tenceredeki su ile ılıklaştırın. Aksi halde yoğurt kesilebilir.

Ayran eklendikten sonra çorbayı birkaç dakika daha kaynatın.

Ufak bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın ve ocaktaki çorbanın üzerine dökün.

Yoğurtlu pirinç çorbası artık servis için hazırdır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu pirinç çorbası, özellikle sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Yoğurt, probiyotikler açısından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirir. Pirinç ise mideyi rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu çorbayı, özellikle mide sorunları yaşayan kişiler için öneririz.

Çorbanın kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu kıvamlı bir çorba için daha az su, daha sulu bir çorba için ise daha fazla su ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni