Unsuz Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu (veya sıcak su)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya kekik (isteğe bağlı)
- Taze fesleğen veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya minik doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 5-7 dakika.
- Domatesler piştikten sonra, karışımı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Pürüzsüz hale gelen domates karışımını tekrar tencereye alın. Üzerine sütü ve et suyunu (veya sıcak suyu) ekleyin, karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5-10 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Üzerine taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Notlar:
- Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için, domateslerin üzerine çizik atıp sıcak suda 1-2 dakika bekletebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için süt veya su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Et suyu kullanmak çorbaya daha derin bir lezzet katacaktır, ancak vejetaryen bir seçenek için sadece sıcak su da kullanabilirsiniz.
|