Yarmalı Yoğurt Çorbası Yarmalı Yoğurt Çorbası: Giriş Yarmalı yoğurt çorbası, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hem yazın serinletici bir soğuk çorba olarak hem de kışın sıcak ve doyurucu bir seçenek olarak tüketilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi de bulunmaktadır. Yarmalı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Çorbanın Üzeri İçin
Yarmalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Aşama 1: Yarma Hazırlığı Yarmalı yoğurt çorbasına başlamadan önce yarmaları bir gece önceden suya ıslatın. Bu, yarmaların daha kolay pişmesini sağlayacaktır. Daha pratik bir yöntem olarak, fazla miktarda yarma haşlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece, çorbayı hazırlamak istediğinizde zamandan tasarruf edebilirsiniz. Aşama 2: Çorbanın Hazırlanışı Islattığınız yarmaları süzerek düdüklü tencerede haşlayın. Haşlanan yarmaları uygun bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın. Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kapta tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ocakta kaynayan yarmalı sudan bir kepçe alarak yoğurtlu karışımı ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Yoğurtlu karışımı çorbaya ekledikten sonra beş dakika kısık ateşte kaynatın. Aşama 3: Sos Hazırlığı Bir cezvenin içinde tereyağını eritin ve nane ile kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya dökerek karıştırın. Yarmalı yoğurt çorbası servis için hazır. Afiyet olsun. |