Rus çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kış günlerini ısıtan geleneksel bir Doğu Avrupa lezzeti olan borscht, parlak rengi ve zengin aromasıyla sofralara şenlik katıyor. Pancarın baskın tadını dengeleyen sebzeler ve kremsi dokusuyla bu çorba, hem besleyici hem de görsel bir şölen sunuyor.
Rus Çorbası (Borscht) Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy pancar
- 1 adet havuç
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1/4 lahana
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre et suyu veya su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Servis için: Taze dereotu ve ekşi krema
Yapılışı:
- Pancar ve havuçları rendeleyin. Soğanı ince doğrayın
- Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Rendelenmiş pancar ve havucu ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha karıştırın
- Et suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın
- Küp doğranmış patatesleri ve ince doğranmış lahanayı ekleyin
- Defne yaprağı, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin
- 20-25 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Son olarak ezilmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha pişirin
- Defne yaprağını çıkarıp ocaktan alın
- Üzerine taze dereotu serperek ve yanında ekşi krema ile servis yapın
Not: Geleneksel Rus borscht genellikle sığır eti ile yapılır. İsterseniz pişirme işlemine 200 gr kuşbaşı sığır eti ekleyebilirsiniz.
|