Yayla Çorbası (Arpa Şehriyeli) TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 25 dakika Porsiyon: 4-6 kişilik Yapılışı: 1. Derin bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın. 2. Arpa şehriyeleri kaynayan suya ekleyip 10 dakika kadar haşlayın. 3. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. 4. Yoğurtlu karışıma, tenceredeki sıcak sudan birkaç kepçe ekleyerek karıştırın (bu işlem yoğurdun kesilmesini önler). 5. Yoğurtlu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. 6. Çorbayı 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırmayı unutmayın. 7. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın. 9. Hazırladığınız tereyağlı naneyi çorbanın üzerine gezdirin. 10. Sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi: Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz. |